Om Oss

Utviklet i Norge

På et lite kontor i et kjøpesenter på Karmøy, utenfor Haugesund, finner du tre karer som brenner for teknologi, utvikling og tryggere lading. Med lang bakgrunn fra reparasjon av mobil og elektronikk, har vi utviklet verdens første smartkabel for mobil og nettbrett. Med støtte i forskning, er vårt mål å nå ut til hele verden, og gjøre lading litt tryggere; og litt smartere.

Vi jobber hele tiden med å forbedre produktene våre, og å utvikle nye smarte løsninger som folk flest vil ha nytte av.

Kontakt oss hvis du vil vite mer om oss, og hvilke planer vi har for fremtiden.

Historien

Apias

Apias sin historie begynte i 2018 på Norheim, med Pål Gåsland Saltvedt og Tor Ivar Rossebø Våge.

Vi blir stadig fortalt at vi ikke skal lade om natten; det er brannfarlig og det reduserer levetiden på telefonen. Det er ikke natten som er problemet, det er tiden batteriet blir liggende med spenning tilkoblet. Løsningen er enkel; koble fra enheten når batteriet er fulladet. Gjennomføringen er ikke like enkel. De færreste ønsker å stå opp om natten for å koble fra en lader, så da lar vi den bare ligge. De fleste kjenner seg nok igjen i akkurat dette.

Vi vet hva som skal til for å gjøre nattlading tryggere, vi må bare få noen (eller noe) til å koble telefonen/nettbrettet fra laderen for oss. Og der var ideen om apias sin ladekabel født.

Vår smarte ladekabel vet når batteriet er fulladet, og kutter strømmen fysisk ved å kutte kretsen. Det er som å koble fra, uten å faktisk gjøre det. Dette reduserer brannrisikoen og forlenger levetiden på batteriet.

Ved å kombinere høy kvalitet, flere kabellengder, tryggere lading og nærmest dobbel så lang levetid på batteriet; kan vi ikke si noe annet enn at vår ladekabel er – en ekte smartkabel.