Hvordan virker det?

Vår ladekabel er nesten som din vanlige kabel, bortsett fra en veldig viktig forskjell. Vi reduserer slitasjen på batteriet. Overlading defineres som perioden fra batteriet er fulladet, til laderen kobles fra enheten.

 

Det er faktisk ganske enkelt. Kabelen vet når batteriet er fulladet, og og kobler automatisk fra strømkilden. Det er som om du kobler laderen fra enheten, uten at du faktisk gjør det. Perfekt når enheten blir liggende lenge på lading, som feks. om natten.

Vi er batteri-nerder. I tilfelle du også er det; her er litt mer informasjon om hvordan det virker. 

Et typisk mobiltelefonbatteri bruker grafitt (laget av karbon) pakket med litium-ioner i den negative elektroden og en litium manganoksyd-forbindelse i den positive. Mellom disse to stykkene ligger en tynn membran som fungerer som en separator, en battericelle. Disse cellene pakkes så tett sammen og rulles, som i en tradisjonell rullekake. Den siste ingrediensen er en vannbasert elektrolytløsning som injiseres. Denne inneholder litium-ionene.

Når batteriet er koblet til lader lengre enn nødvendig vil battericellene utsettes for slitasje. Det anbefales alltid å minimere tiden et lithium-batteriet er 100% ladet. Ved å ligge tilkoblet strømkilde vil batteriet hele tiden være 100%. 

Slitasje og potensiell fare

Ved vedvarende slitasje kan cellene i batteriet komme i kontakt med hverandre, noe som gjør at all energien frigis samtidig. Dette utløser en intens varme, og kan antenne cellene som ligger rundt. Det er denne kjedereaksjonen som kan føre til brann.