Hvordan virker det?

Vår ladekabel er nesten som din vanlige kabel, bortsett fra en veldig viktig forskjell. Vi hindrer overlading av batteriet. Overlading defineres som perioden fra batteriet er fulladet, til laderen kobles fra enheten.

Det er faktisk ganske enkelt. Vi detekterer når batteriet er fulladet, og stopper ladingen ved å fysisk bryte den elektriske kretsen. Det er som om du kobler laderen fra enheten, uten at du faktisk gjør det. Perfekt når du lader på natten!

Vi er batteri-nerder. I tilfelle du også er det; her er litt mer informasjon om hvordan det virker. 

Ett typisk mobiltelefonbatteri bruker grafitt (laget av karbon) pakket med litium-ioner i den negative elektroden og en litium manganoksyd-forbindelse i den positive. Mellom disse to stykkene ligger en tynn membran som fungerer som en separator, en battericelle. Disse cellene pakkes så tett sammen og rulles, som i en tradisjonell rullekake. Den siste ingrediensen er en vannbasert elektrolytløsning som injiseres. Denne inneholder litium-ionene.

Når batteriet lades lengre enn nødvendig, at det står spenning på battericellene etter at de er fulle, utsettes separatoren mellom pluss og minus for unødvendig slitasje. Se for deg at du blåser opp en ballong til den nesten sprekker. Når du slipper ut luften så er gummien mye tynnere og svakere. Dette er er god måte å tenke på separatoren inne i batteriet. Når ballongen sprekker, vil cellene kortslutte, og starte en voldsom kjedereaksjon.

Hvor problemet oppstår

Når den positive og negative siden av cellen kommer i direkte kontakt, vil all energien frigis samtidig. Dette utløser en intens varme, og kan antenne cellene som ligger rundt. Dette er denne kjedereaksjonen som fører til brann.

Hvorfor er dette et problem?

Produsentene påstår at de har en programvare som kontrollerer ladingen, inne i enheten. Det stemmer delvis. Når batteriet er fullt, så er det fullt. Problemet er at batteriet ikke kobles fra strømkilden, og det står spenning på cellene.

Vår smart-chip forhindrer dette ved å fysisk kutte den elektriske kretsen, på utsiden av telefonen, akkurat som om du kobler fra laderen. 

Populære ladekabler

USB til Lightning (iPhone & iPad)
iPhone og iPad USB til Lightning (iPhone & iPad)
Salgspriskr 244.00 Ordinær priskr 349.00
USB til USB-C
Enheter med USB-C USB til USB-C
SalgsprisFra kr 209.00 Ordinær priskr 299.00
USB-C til USB-C
Enheter med USB-C USB-C til USB-C
SalgsprisFra kr 209.00 Ordinær priskr 299.00

Bærekraft

apias er opptatt av bærekraft og det å etterlate så lavt karbonavtrykk som mulig. apias er faktisk 100% klimanøytral. Vi fokuserer alltid på lavest mulig klimabelastning, alt i fra produksjon, produkt, transport, logistikk og innpakking. Der hvor vi ikke kan utelukke utslipp, kompenserer vi ved å plante klimaskog.

Les mer